Välkommen till Vildmarksfarmens hemsida!

Information
Sedan snart 60 år har vi sysslat med uppfödningar av fåglar och många andra djur. Farmen ligger mitt ute i vildmarken, därav namnet. Vi sysslar alltså inte med uppfödning av älgar, dovhjortar och rapphöns utan med hobby- och sällskapsfåglar. För att lyckas med uppfödningar är det viktigt att ha kontakter med andra uppfödare såväl inom landet som utomlands. Genom resor runt om i världen har värdefulla kontakter knutits med uppfödare och organisationer, som har anknytningar till vår verksamhet. Egna och andras erfarenheter är viktiga likaväl som begränsningar av uppfödningens omfattning.

Vår ambition
Vi har ambitionen att lyckas med våra uppfödningar och då krävs de bästa förutsättningarna för djuren. Därför har vår registrerade uppfödning också goda och regelbundna kontakter med berörda myndigheter och veterinär. Det talas idag mycket om affärsidéer. Vår är att det bästa för djuren måste vara att snarast få komma direkt från en uppfödare till det nya hemmet. Inte minst viktigt är att den nya ägaren kan informeras om den foderstat djuren är uppfödda med. Huvudsakligen säljs våra ungar genom ett par zoologiska affärer.

Olika arter
Bland fåglar är nymfkakaduan, sedan starten av våra uppfödningar, en favorit. gouldsamadiner, några av fågelvärldens juveler, återfinns tveklöst högt uppe på vår tio-i-topplista. Där trängs de bl. a. med olika färgvarianter av sebrafinkar, ädelsångare samt kinesiska näktergalar. grönvingande duvor, kanariefåglar och undulater.