MIN LYCKA - stubbsittning, djur och natur.

Att beskriva ett helt intressant och händelserikt liv i en bok är inte alldeles enkelt. Icke desto mindre har Jan Högberg lyckats med att berätta om sitt liv och alla dess olika stadier och händelser i stort och smått i sin nya bok Min Lycka stubbsittning, djur och natur. Vi får följa med i hans liv från de tidiga barnaåren ända in till 2020-talet när han hunnit bli både morfar och gammelmorfar.

Bokens röda tråd är Jans stora intresse och kärlek till djur av alla slag. Det har resulterat i resor till Afrika, Indien och Australien och djuren har blivit både hans intresse och har även i mångt och mycket styrt hans yrkesval i livet. Med ömsom allvar ömsom humor berättar han om de många möten med både djur och människor genom åren.

Sin första bok, Tacka vet jag djur, utgav Jan 1975 när han var mitt i livet. I den beskriver han sitt förhållande till tama djur och återger små roliga anekdoter om sina möten med de olika djuren han dittills haft i sitt liv. Sin andra bok Mitt keliga lejon och annat kattliv kom 2001 och den ägnar han sin stora fascination för alla sorters kattdjur, inklusive lejonet Raja som han hade när han fortfarande bodde hemma hos sina föräldrar i deras lilla etta. Sin tredje bok Fåglar som sällskap och hobby skrev han tillsammans med Britta Lindgren och den utgavs första gången 2003 och den andra utökade upplagan kom 2011. Det är en imponerande faktabok om hobby- och sällskapsfåglar.

Jans stora intresse för naturen har inte bara styrt honom till att studera djur utan den har naturligt lett honom även till alternativmedicin. Som naturläkare, kiropraktor, zonterapeut, massör och akupunktör samt med en holistisk syn på fysisk och psykisk hälsa har han hjälpt otaliga människor till ett friskare och bättre liv. Genom många års medverkan i radio och TV samt sina föreläsningar inom olika ämnesområden har han delat med sig av sitt kunnande och sina livserfarenheter.

Min Lycka är inte bara en bok om Jans liv och de olika skeenden under alla de åren han beskriver. Den är också en resa i tiden under de dryga åttio åren Jan berättar om, med inblick i människornas vardag, samhället och de förändringar som skett i Sverige och världen under tiden. Förändringar som inte alltid har varit av godo. Därför manar han oss att stanna upp och se med nyktra ögon om det här är det liv vi vill att kommande generationer ska ärva efter oss. Dags att lämna egotänkande bakom oss och börja bry oss om varandra på riktigt.

Att sitta på en stubbe i skogen och reflektera över livet har alltid varit ovärderligt för Jan Högberg. Kanske skulle vi alla följa i hans spår, sätta oss på en stubbe, eller en sten för all del, och ägna oss en tanke åt och visa lite omsorg om naturens skönhet, mångfald, balans och dess framtid.

Lektör Auni Ahonen


Boken har 200 foton och omfattar 128 sidor. 

Önskar du köpa den är priset inkl. porto 245 kronor, att betalas till bankgiro 5221 - 2644, önskas två böcker blir priset 450 kronor totalt.  

Meddela om du önskar boken signerad. Glöm inte att skriva namn och adress tydligt.

Bilder från boken

 • Rottweilern Nelson och killingen Jansson.
  Rottweilern Nelson och killingen Jansson.
 • Maximilian får en puss av en get.
  Maximilian får en puss av en get.
 • Sparvuggla.
  Sparvuggla.
 • Jag på skogspromenad med  hundar och lamm.
  Jag på skogspromenad med  hundar och lamm.
 • Jag pussar mitt lejon Raja.
  Jag pussar mitt lejon Raja.
stubbsittning lycka nymfkakadua Birma getter lejon rottweiler kinesisk näktergal rödkullor Helige Fransiscus tiger gök